'Teo' blikt terug op vertrek bij RSCA: Niemand heeft er met mij over gesproken

'Teo' blikt terug op vertrek bij RSCA: "Niemand heeft er met mij over gesproken"

13-01-2019 08:17 Laatste update: 08:42
5

Lukasz Teodorczyk trok afgelopen zomer de deur van RSC Anderlecht achter zich dicht. Een vertrek waar hij zelf niet op hoopte, zo blijkt. In de Poolse pers rekent hij af met Marc Coucke en Hein Vanhaezebrouck.

"Na het WK kreeg ik tien dagen vakantie, waarna ik te horen kreeg dat ik eerst individueel moest trainen. Dat bleef maar duren. Via de media vernam ik dat ik de club moest verlaten", zegt Teodorczyk bij Przeglad Sportowy.

Dat hij moest vertrekken, wist Teodorczyk zelf ook niet. "Niemand heeft er met mij over gesproken, daar hou ik nog altijd een slecht gevoel aan over. Noch de voorzitter (Marc Coucke), noch de manager (Luc Devroe) nodigden mij uit voor een gesprek, om te zeggen 'Teo, we willen dat je vertrekt'."

Hein Vanhaezebrouck
Ook Hein Vanhaezebrouck rekende niet meer op de spits. "Er volgde wel een gesprek met de trainer en ik maakte duidelijk dat ik terug klaar was om met de groep mee te trainen, maar hij zei dat ik rustig moest blijven en dat er nog tijd was. De competitie begon, de nieuwe aanvallers scoorden en de trainer sloeg zichzelf op de borst."

Dat zit Teodorczyk nog steeds dwars. "Vanhaezebrouck hield niet van spelers met een mening. De voorzitter maakte in de media bekend dat ik pas derde of vierde spits zou zijn en dat een transfer beter zou zijn voor mij. Hij heeft me dat nooit persoonlijk duidelijk gemaakt. Ik scoorde veel doelpunten voor Anderlecht en verdiende die behandeling niet", aldus Teodorczyk.