Juventus heeft Ronaldo niet nodig en is op koers voor vijfde dubbel op rij

12-01-2019 22:40

Juventus is niet alleen in de Serie A, maar ook in de Coppa Italia ongenaakbaar. De Oude Dame rekende zaterdagavond in de achtste finale af met nummer 18 Bologna.

Cristiano Ronaldo werd aanvankelijk gespaard door trainer Massimiliano Allegri: de Portugees kwam een half uur voor tijd binnen de lijnen voor de achttienjarige Moise Kean, maar zag dat het verschil toen al gemaakt was. Na negen minuten kwam doelman al Angelo da Costa onnodig zijn doel uit: de Braziliaanse sluitpost botste op een medespeler, waarna Federico Bernardeschi met de bal aan de haal ging en de 0-1 aantekende.

Ook in de tweede helft sloeg Juventus in een vroegtijdig stadium toe. Kean kreeg vijf minuten na de rust een gekraakt schot van Douglas Costa voor zijn voeten en schoof de 0-2 binnen. Hiermee was de wedstrijd beslist. Juventus hield de wedstrijd onder controle en vond het niet nodig om de score verder uit te bouwen.

De Oude Dame blijft hiermee op koers voor een fraaie mijlpaal: de veelvraat uit Turijn wist sinds het seizoen 2014/2015 vier keer achtereen beslag te leggen op de Coppa Italia en kan nu vijf keer op rij de Italiaanse dubbel in de wacht slepen.