Duur puntenverlies voor Alaves plaveit de weg naar plaats vier voor Real Madrid

12-01-2019 20:42

Deportivo Alaves is op bezoek bij Girona niet verder gekomen dan een gelijkspel. De ploeg uit het noorden van Spanje speelde met 1-1 gelijk, waardoor Real Madrid met een overwinning op Betis plek vier kan overnemen.

De problemen voor Alaves begonnen al in de openingsfase van de wedstrijd. Cristhian Stuani, de Uruguayaanse spits van Girona, opende in de twaalfde minuut de score voor de thuisploeg. Alaves mocht daarna van geluk spreken dat het de rust haalde met 1-0, maar na de pauze domineerde de nummer vier van Spanje de wedstrijd. De 1-1 van Borja Baston na 51 minuten was een logisch resultaat, maar vaker scoren lukte de ploeg uit het noorden van Spanje niet. Bij Depor stond Tomas Pina (ex-Club Brugge) 90 minuten tussen de lijnen.