Hazard en Messi vormen nu een duo met bijzondere statistiek

Hazard en Messi vormen nu een duo met bijzondere statistiek

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 20:03za 12-01-2019 om 20:03

Laatste update: zaterdag 12 januari 2019 om 20:29za 12-01-2019 om 20:29

Zaterdag nam Chelsea het op tegen Newcastle. Bij de thuisploeg gaf Eden Hazard een assist bij de 2-1 van Chelsea. Door die assist gaat Hazard nu Lionel Messi achterna.

Voor Hazard was het tegen Newcastle zijn tiende assist van het seizoen. Eerder scoorde Hazard dit seizoen zelf ook al tien keer. In de vijf grootste competities van Europa (Premier League, Bundesliga, Primera Division, Ligue 1 en Serie A) deed dit seizoen maar één andere speler hem dat voor, Lionel Messi.

Hazard assists
In de Premier League gaf dit seizoen niemand meer assists dan Hazard. Ryan Fraser gaf er negen. Christian Eriksen, Mo Salah, Leroy Sané en Raheem Sterling waren tot nu toe goed voor zeven assists.

Messi versus Ronaldo
Messi doet wel nog net iets beter dan Hazard. Messi scoorde in zestien optredens in de Primera Division zestien keer. Daarnaast was de Argentijn dit seizoen ook goed voor elf assist. Hazard moet dus nog een sprintje trekken om Messi bij te benen.

Voor de geïnteresseerden: Cristiano Ronaldo kwam in de Serie A dit seizoen negentien keer in actie. Ronaldo scoorde daarin veertien goals en was goed voor zes assists.

Lees ookChelsea zet Arsenal verder op achterstand na moeizame thuiszege op Newcastle

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws