'Club Brugge ziet Braziliaan niet meer terug: contract getekend in Verre Oosten'

'Club Brugge ziet Braziliaan niet meer terug: contract getekend in Verre Oosten'

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 19:33za 12-01-2019 om 19:33

De wegen van Club Brugge en Leandro Pereira lijken ein-de-lijk definitief te scheiden. De Braziliaanse aanvaller werd de voorbije jaren steevast uitgeleend en had geen toekomst meer in Brugge. Die blijkt wél in Japan te liggen.

Rede Ball meldt namelijk dat Pereira een contract ondertekend heeft bij Matsumoto Yamaga, een club op het hoogste niveau in Japan. Voorlopig is de deal nog niet bevestigd, maar dat de spits Club zal verlaten, staat buiten kijf. Komende zomer loopt hij hoe dan ook uit zijn contract op Jan Breydel. 

En zo zou er een definitief einde komen aan de mislukte Europese passage van Pereira. De 27-jarige streek in medio 2015 neer in West-Vlaanderen. In zijn eerste seizoen bij Blauw-Zwart zou hij tot zeventien competitiewedstrijden komen, weliswaar vooral als invaller. Daarin wist hij geen enkele keer te scoren ...

Daar bleef het uiteindelijk ook bij voor Pereira, want vanaf de zomer van 2016 kreeg de aanvaller verschillende uitleenbeurten voor de kiezen. Bij Palmeiras en Sport Recife overtuigde hij niet, maar voetballen bij Chapecoense bleek wél een schot in de roos. Pereira was er vaste basisklant en trof in totaal elf keer raak.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws