Starter Meunier voetbalt zich met PSG naar moeiteloze zege tegen laagvlieger

12-01-2019 19:06

Paris Saint-Germain heeft zich hersteld van de bekerblamage tegen Guingamp van eerder deze week. De ploeg revancheerde zich zaterdag van de 1-2 nederlaag door met 0-3 te winnen bij Amiens. Thomas Meunier speelde negentig minuten mee bij de hoofdstedelingen.

Helemaal vanzelf ging het niet voor PSG, al doet de uitslag anders vermoeden. Amiens wist de Franse koploper lang onder controle te houden en mocht na 45 minuten zelfs hopen op een stunt tegen de mannen van Thomas Tuchel. Zover kwam het niet. Na 57 minuten brak Edinson Cavani de bal. PSG kreeg een strafschop na een handsbal in het strafschopgebied. Cavani schoot vanaf de stip raak.

Vanaf dat moment richtte Amiens zich op de aanval, waardoor PSG kansen kreeg in de counter. Daar maakte Kylian Mbappé twintig minuten voor tijd gretig gebruik van. Op aangeven van Cavani maakte de jonge Fransman er 0-2 van. Tien minuten later bepaalde Marquinhos de eindstand op 0-3.

De kampioen lijkt na achttien speelronden vast te staan in de Ligue 1. PSG gaat ruim aan kop en heeft een voorsprong van maar liefst dertien punten op nummer twee OSC Lille. De club uit Parijs heeft ook nog eens twee wedstrijden minder gespeeld.