Trebel zit weer 'op het goede spoor': Het gaat veel beter met mij

Trebel zit weer 'op het goede spoor': "Het gaat veel beter met mij"

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 18:59za 12-01-2019 om 18:59

Als één iemand de malaise oversteeg bij RSC Anderlecht in de eerste seizoenshelft, was het Adrien Trebel. De middenvelder hoorde week in week uit bij de betere Brusselaars, tot een vervelende blessure roet in het eten gooide. Dat is nu echter definitief verleden tijd. 

"Het gaat veel beter met mij. Ik had geen keuze om langs de operatietafel te passeren om voor eens en voor altijd af te rekenen met die kwaal. Ik heb twee weken voor de feesten hervat met de groep. Nu gaat het beter en beter, dus ik hoop dat ik op het goede spoor zit en dat het zo verder verloopt", vertelt Trebel bij Sporza.

Veel waarnemers noemen de Fransman zelfs de beste 'wintertransfer' van paars-wit. "Dat weet ik niet", lacht hij. "Ik hoop het alvast, want het is een club die me veel gegeven heeft. Nu is het aan mij om aan het bestuur te tonen dat ze zich niet vergist hebben door mijn contract te verlengen." 

Spelmaker
Onder kersvers trainer Fred Rutten zal het tactische plaatje er anders uitzien dan onder Hein Vanhaezebrouck. Welke rol ziet Trebel voor zichzelf weggelegd? "Ik heb eigenlijk geen favoriete positie. Als hij me als linksback wil uitspelen, geen enkel probleem."

"Het is een systeem dat ik goed ken, want in Frankrijk heb ik het zo aangeleerd gekregen. Ik voel me goed als ik een beetje hoger sta, zodat ik het spel op gang kan brengen, druk kan zetten en mijn ploeggenoten betrekken", toont Trebel uiteindelijk toch zijn voorkeur.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws