Hazard kiest zijn moment uit geweldig 2018: De beste match uit mijn carrière

Hazard kiest zijn moment uit geweldig 2018: "De beste match uit mijn carrière"

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 18:27za 12-01-2019 om 18:27

Eden Hazard heeft er zonder enige twijfel het beste jaar uit zijn carrière opzitten. De dribbelkont behaalde een ongezien hoog niveau, dat haar hoogtepunt kende op het WK in Rusland. Daar bewaart Hazard dan ook zijn beste herinneringen aan.

In gesprek met Het Laatste Nieuws onthult Hazard dat de overwinning tegen Brazilië op het WK hét sportmoment van zijn voorbije jaar was. "Een ongelooflijk moment", is de Rode Duivel nog steeds lyrisch. "Je plaatst jezelf voor de halve finales na een zege tegen Brazilië. Brazilië, hé, het grote Brazilië. Een land dat al wereldkampioen geworden is."

"Het was de prestatie van België waar iedereen al een hele tijd op zat te wachten. De Gouden Generatie heeft getoond hoe goed ze wel kunnen voetballen. Daar is de beeldvorming rond onze nationale ploeg veranderd, denk ik", aldus Hazard. In de halve finale zou Frankrijk te sterk blijken voor de Rode Duivels (0-1), waarna ze wel nog het brons wegkaapten voor de neus van de Engelsen.

Wereldmatch zonder impact
Hazard kiest de WK-wedstrijd tegen Brazilië niet enkel uit collectieve redenen, maar ook over zijn persoonlijke prestatie was hij in de wolken. "De beste match die ik ooit speelde", schuwt hij de grote woorden niet. "Ik heb in mijn loopbaan al vaak op een hoog niveau geacteerd, zelfs in topwedstrijden. Maar een kwartfinale op het WK, tegen Brazilië, Hazard tegen Neymar, de hele wereld die toekijkt ...", schetst Hazard het kader. 

"Ik denk niet dat ik ooit beter speelde. Weet je wat mij het meest plezier doet? Dat ik in die match geen doelpunt of assist afleverde. Dat is jammer genoeg wat de mensen tegenwoordig verwachten van spelers: goals en beslissende passes. In Kazan heb ik bewezen dat je een geweldige match kan spelen zonder statistieken", besluit Hazard trots.

Poll

Speelde Hazard ooit beter voor de Rode Duivels dan tegen Brazilië?

(162 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws