Odoi brengt Fulham in de problemen, nieuwe nederlaag Leicester City

12-01-2019 18:14

Fulham heeft de smaak onder Claudio Ranieri nog niet te pakken. Op bezoek bij mede-laagvlieger Burnley verloren The Cottagers met 2-1, mede door een own-goal van Denis Odoi. Fulham blijft op de negentiende plek staan. Burnley klimt naar de vijftiende plek op de ranglijst.

Burnley - Fulham 2-1
Fulham begon flitsend aan de wedstrijd, want al na twee minuten stond de ploeg op voorsprong dankzij een wonderschone treffer van André Schürrle. De Duitser nam een knappe pass van Odoi prachtig aan en rondde net zo mooi af: 0-1. De voorsprong werd echter in een tijdsbestek van drie minuten ongedaan gemaakt door twee eigen doelpunten. Joe Bryan kreeg in de twintigste minuut een eigen goal op z'n naam en drie minuten later zag hij ook Odoi klungelen.

In de tweede helft wisselde Ranieri aanvallend, maar zijn wissels konden het verschil niet maken, al kreeg de promovendus wel kansen. Fulham moet zich zorgen blijven maken. Burnley heeft weer wat lucht.

Crystal Palace - Watford 1-2
Watford heeft de plek in de subtop weer terug dankzij een overwinning op Crystal Palace. Bij Palace maakte Christian Benteke als invaller voor het eerst in vier maanden nog eens minuten na blessureleed, al kon hij niet juichen. The Hornets wonnen de wedstrijd, maar gemakkelijk ging dat niet. Palace ging lang aan de leiding door een eigen doelpunt van Craig Cathcart in de 38e minuut.

Diezelfde Cathcart maakte in de 67e minuut gelijk namens Watford. Nog geen tien minuten later was de comeback compleet toen Tom Cleverley er op schitterende wijze 1-2 van maakte. Watford staat na 22 wedstrijden knap zevende, Palace veertiende.

Leicester - Southampton 1-2
Leicester City levert de laatste weken wisselende resultaten af. De ploeg won van Chelsea en Manchester City, maar heeft problemen tegen laagvliegers. Ook Southampton was zaterdagmiddag te sterk voor The Foxes. James Ward-Prowse zorgde voor een bliksemstart voor Southampton. De problemen werden vlak voor rust groter voor Leicester toen Shane Long de score in de blessuretijd verdubbelde.

Vlak na rust deed Leicester via Wilfred Ndidi iets terug. De mannen van Claude Puel vochten ruim een half uur voor een punt, maar dat was Leicester niet gegund. Leicester blijft op de achtste plaats staan, maar kan maandag worden ingehaald door Wolves. Southampton staat zestiende.