Rutten zegt vaarwel tegen tactiek Vanhaezebrouck: ''Moeten zo altijd zesje halen''

Rutten zegt vaarwel tegen tactiek Vanhaezebrouck: ''Moeten zo altijd zesje halen''

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 10:14za 12-01-2019 om 10:14

Anderlecht was vrijdag in de eerste wedstrijd onder Fred Rutten met 3-2 te sterk voor het Duitse Hoffenheim. Ruten koos bij zijn debuut voor een 4-3-3. De Nederlander trekt deze lijn door, waarmee hij afscheid neemt van de driemansdefensie van voorganger Hein Vanhaezebrouck.

Rutten wil de spelers zou een houvast geven waarop ze altijd terug kunnen vallen. ''We gaan zeker beginnen met een viermansdefensie, want ik zag al dat de verdedigers zich daar beter bij voelen. In zo’n 4-3-3 moeten jongens in staat zijn om altijd minstens een zesje te halen en nooit door de ondergrens te zakken. Dat vormt de basis'', legt Rutten zijn keuze uit in Het Laatste Nieuws.

Volgens de krant is ook de tijd van te complexe richtlijnen voorbij. ''Ach, ik geef geen kritiek op mijn voorganger'', aldus Rutten. ''De ploeg moet ook eens voor de spiegel staan, maar ik ga spelers niet snel in hokjes duwen en zeggen dat ze dit niet mogen of dat niet mogen. Er zal een duidelijk spelconcept zijn, maar zeker creatieve spelers krijgen veel vrijheid.''

Lees ook: Rutten laat zich uit over versterkingen: ''Ik heb nog veel contact met hen''

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws