De Bilde begrijpt Anderlecht helemaal niet: Het irriteert mij

De Bilde begrijpt Anderlecht helemaal niet: "Het irriteert mij"

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 23:17vr 11-01-2019 om 23:17

Het loopt momenteel niet al te best bij RSC Anderlecht. Dat ziet ook commentator Gilles De Bilde. Hij kan het niet aanzien dat zijn favoriete ploeg het momenteel zo slecht doet.

Toen De Bilde als jonkie aankwam speelde hij in een ploeg met ervaren krachten zoals Johan Walem, Pär Zetterberg en Filip De Wilde. "Maar nu? Nu is de ganse ploeg ofwel niet goed genoeg ofwel te groen achter de oren", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

De concurrenten doen het volgens hem beter. "In Brugge draaien Diatta, Vlietinck, Cools... mee omdat ze naast Vormer, Vanaken, Denswil... kunnen lopen - mannen met een bepaalde status, die om kunnen met de druk, en die week in, week uit presteren", geeft hij aan.

De jonkies van Anderlecht hebben het volgens hem dan ook begrijpelijk wat moeilijker. "Naar wie moeten Lokonga of Saelekmaekers opkijken? Voor Dimata wil ik een uitzondering maken. Didillon pakt nog geen punten, maar hij is ook geen miskoop. Maar Sanneh? Abazaj? Adzic? Allez, komaan... Moet ik dat niveau aanvaarden, en berusten? Het irriteert mij", besluit De Bilde.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws