Vormer: 'Ik mis Nederland helemaal niet, ik zit op mijn plek in Brugge'

Vormer: 'Ik mis Nederland helemaal niet, ik zit op mijn plek in Brugge'

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 20:00vr 11-01-2019 om 20:00

Ruud Vormer mocht vrijdag nog eens tegen een Nederlandse ploeg spelen. Met 'zijn' Club Brugge ging hij met 2-1 onderuit tegen PSV. Heimwee naar Nederland heeft hij er echter niet van gekregen.

"Je weet dat je kan verliezen. We zitten er niet mee in.  Je wil natuurlijk altijd winnen, maar het gaat wel", nuanceert hij de nederlaag bij VTBL. "Het zijn allemaal goede voetballers bij PSV, net zoals bij Club Brugge."

In Nederland had hij het bij Feyenoord moeilijk, maar in Brugge beleeft hij de tijd van zijn leven. "Het gaat heel goed met mij. Ik mis Nederland helemaal niet. Ik krijg gelukkig ook heel wat erkenning in België. Vorig seizoen heb ik een fantastisch jaar gehad, met heel veel doelpunten en assists. Nu is het wat minder, maar ik zit wel op m'n plek bij Club Brugge."

Bij Club Brugge zit er ook een hele Nederlandse enclave (met Vormer, Arnaut Danjuma, Stefano Denswil en Sofyan Amrabat). "Ik vind het wel leuk dat ze er zijn. Daar trek je wel meer mee op. Of het dan botst met de Belgen? Helemaal niet", lacht hij. "We hebben echt een hele leuke groep."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws