'KBVB vat koe bij de hoorns: bestuurslui uit Mechelen en Beveren ondervraagd'

'KBVB vat koe bij de hoorns: bestuurslui uit Mechelen en Beveren ondervraagd'

11-01-2019 19:24
9

Na weken vol opschudding en ongeloof is het de laatste tijd opvallend stil rond Operatie Propere Handen. Het federale parket is volop bezig om alle eindjes aan elkaar te knopen in het dossier. Daar wacht de Belgische voetbalbond echter niet op.

Volgens Sporza heeft de KBVB deze vrijdag zelf initiatief genomen. Het bondsparket heeft vijf bestuurslui van KV Mechelen en Waasland-Beveren opgeroepen om te ondervragen. Het gaat om Olivier Somers (mede-eigenaar), Stefaan Vanroy (sportief directeur) en Thierry Steemans (financieel directeur) van KV Mechelen en Dirk Huyck (voorzitter) en Olivier Swolfs (CFO) van Waasland-Beveren.

Zij werden onderworpen aan enkele vragen over mogelijke matchfixing in het Belgische voetbal en dan specifiek in KV Mechelen-Waasland-Beveren van vorig seizoen. Op de slotspeeldag van de Jupiler Pro League had Malinwa zich toen nog kunnen redden als het won van de Beverse opponent. Dat gebeurde ook (2-0), maar omdat degradatieconcurrent KAS Eupen evenzeer een riante (en verdachte) 4-0-overwinning uit de brand sleepte, zakten de Antwerpenaren uiteindelijk alsnog.