Na Anderlecht en Standard zet ook Charleroi Duitse tegenstander opzij op stage

Na Anderlecht en Standard zet ook Charleroi Duitse tegenstander opzij op stage

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 19:08vr 11-01-2019 om 19:08

Sporting Charleroi stapt morgen (zaterdag) met een glimlach het vliegtuig richting België op. De Henegouwers wisten zich op de slotdag van hun stage immers te ontdoen van FC Sankt Pauli: 3-2.

Tegen de Duitse tweedeklasser had Charleroi het nochtans lange tijd knap lastig. Na zeventig minuten stond het zelfs 2-0 in het krijt. Aan het einde van de partij, die overigens ruim een kwartier langer duurde dan normaal, gingen de Carolo's echter op en over hun opponent. 

In minuut 75 maakte Jérémy Perbet een typische Perbet-goal, waarna de kentering was ingezet. Met een vrije trap zorgde de Fransman er vervolgens eigenhandig voor dat de bordjes weer gelijk hingen. Charleroi had bloed geroken en beet St. Pauli vakkundig dood toen Marco Ilaimaharitra knap raak trof vanuit de tweede lijn: 3-2.

Met die overwinning in de rugzak keert Charleroi morgen (zaterdag) dus terug uit Spanje. De Duitse tegenstanders liggen de clubs uit de Jupiler Pro League wel deze winter. Zo wonnen zowel RSC Anderlecht als Standard op vrijdag ook al van onze oosterburen, weliswaar tegen teams uit de Bundesliga.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws