'Bayern weigert terugkoopclausule: 39 miljoen-deal met Chelsea in een impasse'

'Bayern weigert terugkoopclausule: 39 miljoen-deal met Chelsea in een impasse'

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 18:40vr 11-01-2019 om 18:40

De onderhandelingen tussen Chelsea en Bayern München over Callum Hudson-Odoi zijn in een impasse geraakt, bericht The Times vrijdagmiddag. Volgens de Britse kwaliteitskrant wil Chelsea dat Bayern een terugkoopclausule in zijn contract laat opnemen, maar weigert Der Rekordmeister hieraan te voldoen.

The Blues willen volgens The Times situaties als die van Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Nemanja Matic voorkomen. De Rode Duivels en de Serviër werden aanvankelijk te licht bevonden en verkocht aan respectievelijk Everton, VfL Wolfsburg en Benfica. Daar ontwikkelden ze zich echter zo spectaculair dat hun marktwaardes de lucht in schoten. Matic werd in 2011 voor vijf miljoen verkocht, maar Chelsea besloot drie jaar later om het vijfvoudige over te maken aan Benfica.

Bayern München zit al langere tijd achter Hudson-Odoi aan, die geen trek heeft om zijn tot 2020 doorlopende contract bij Chelsea te verlengen. Volgens de meest recente berichten uit Engeland heeft de regerend Bundesliga-kampioen 39 miljoen euro over voor de achttienjarige vleugelaanvaller.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws