Standard sluit stage af met overwinning die boost geeft: Duitse topper afgetroefd

11-01-2019 18:52
3

Standard Luik heeft haar winterstage een flinke portie extra glans gegeven. In een oefenduel met Borussia Mönchengladbach trokken de Luikenaars aan het langste eind: 0-2.

Gladbach sloot de heenronde in de Bundesliga af als nummer drie en mag dus tot de top van Duitsland gerekend worden. Een prestigieuze oefenpot dus, waarin beide elftallen in een sterke formatie startten. Zo verscheen uitblinker Thorgan Hazard aan de aftrap bij de Duitsers. De troepen van Michel Preud'homme wisten hun voet echter naast die van Gladbach te zetten.

Defensief gaven de Rouches amper wat weg en voorzitter Bruno Venanzi zag zijn jongens halverwege de eerste helft zelfs op voorsprong komen: op een diepe bal van Collins Fai trof Renaud Emond raak. Eerder had Moussa Djenepo doelman Yann Sommer al tot een redding gedwongen. Pas helemaal in het slot kon Gladbach daar iets tegenover plaatsen, maar Jonas Hofmann besloot op de paal.

Boeken toe
Na de koffie duwde Gladbach het gaspedaal even in. Een goeie Guillermo Ochoa was nodig om Alassane Pléa van de gelijkmaker te houden. De Rouches forceerden aan de overkant echter een dubbele voorsprong. Paul-José Mpoku was de gevierde man, want hij trapte op fraaie wijze raak: 0-2. De Duitse opponent kon daarna geen aanspraak meer maken op een doelpunt. In het absolute slot mocht ook het jongere neefje van Mehdi Carcela, Joachim, nog wat minuten maken.