OFFICIEEL: Gent-flop Awoniyi maakt transfer binnen Jupiler Pro League

OFFICIEEL: Gent-flop Awoniyi maakt transfer binnen Jupiler Pro League

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 18:30vr 11-01-2019 om 18:30

Taiwo Awoniyi maakt het seizoen af bij Royal Excel Moeskroen. De 21-jarige centrumspits was in de eerste seizoenshelft actief bij KAA Gent, maar viel daar enorm tegen. Gent wilde niet meer met hem door, waardoor Liverpool hem net als vorig seizoen bij Moeskroen te stallen.

Awoniyi speelde met zeven treffers en vijf assists een belangrijke rol in het lijfsbehoud van Moeskroen. De Henegouwers wilden de Nigeriaan graag langer behouden, maar Awoniyi gaf voorbije zomer de voorkeur aan Gent. Bij de Buffalo's kon hij echter totaal geen indruk maken. In 22 optredens vond hij amper drie keer het net. Gent versterkte de voorhoede deze week met Alexander Sörloth, waardoor Awoniyi helemaal overbodig werd verklaard.

Moeskroen zag een gouden kans om alsnog met Awoniyi herenigd te worden. ''We zijn heel geïnteresseerd om hem terug te halen. Maar voor dat kan gebeuren, moet hij eerst van zijn contract verlost raken. We hebben altijd contact gehouden met hem na zijn vertrek. Hij is dit seizoen zelfs naar ons komen kijken'', zei technisch directeur Paul Allaerts nog zeer recent.

Uiteindelijk kwamen Liverpool en Gent tot een akkoord over een vroegtijdige beëindiging van de uitleenbeurt, waarna Moeskroen vrij spel had. Vrijdagmiddag kon het tevreden Moeskroen meedelen dat de oude bekend het seizoen afmaakt op Le Canonnier. Moeskroen staat voorlaatste en kan gezien het beperkte aantal goals (16) de hulp van Awoniyi goed gebruiken in de strijd tegen degradatie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws