Antwerp verliest ruim om daarna onmiddellijk revanche te nemen tegen Duitsers

Antwerp verliest ruim om daarna onmiddellijk revanche te nemen tegen Duitsers

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 18:15vr 11-01-2019 om 18:15

Royal Antwerp FC heeft vrijdag wisselende resultaten geboekt tegen FC Augsburg. Antwerp en de Duitse eersteklasser speelden 2 x 30 minuten tegen elkaar. Augsburg was in het eerste uur met 3-0 cijfers sterk voor Antwerp, dat zich in het tweede uur goed herstelde.

Antwerp dacht in het eerste duel via Amary Baby op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd. The Great Old kreeg vervolgens na een korte pauze uit het niets de 0-1 tegen. Augsburg-spits Alfred Finnbogason profiteerde het beste op een lange bal. Zowel doelman Sinan Bolat als Jelle Van Damme zagen hier niet goed uit.

Het was niet de match van Van Damme, want de 0-2 werkte de routinier na een hoekschop op ongelukkige wijze in eigen doel. Het slotakkoord was na een goed uitgevoerde counter voor Finnbogason. Het eindverdict was duidelijk in het voordeel van de nummer 15 uit de Bundesliga.

Revanche
In het tweede uur stonder er bijna 22 nieuwe gezichten aan de aftrap, waarbij Laszlo Bölöni ook veel jongeren de kans gaf. Antwerp had het overwicht, zonder tot grote kansen te komen. Het weinig verheffende schouwspel leek af te stevenen op een doelpuntloze remise, maar in de slotminuut was het de 21-jarige Antoine Bernier die Antwerp een kleine opsteker bezorgde.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws