Wereldgoal van Trossard is niet genoeg voor zege: Genk-Schalke 04 eindigt gelijk

11-01-2019 17:30 Laatste update: 17:43
11

Racing Genk heeft het tweeluik vriendschappelijke matchen in Benidorm afgesloten met een gelijkspel. Nadat donderdag het Nederlandse Fortuna Sittard met het kleinste verschil werd verslagen, volgde vrijdag een 2-2 gelijkspel tegen de Duitse topclub Schalke 04.

Beide teams traden met hun sterkste elftallen aan en dat leverde een evenwichtig duel op. Het was uiteindelijk Genk dat na een kwartier spelen op voorsprong kwamen. Sébastien Dewaest toonde aan dat zijn kopkracht een sterk wapen blijft: 1-0. Lang konden de Limburgers niet geniet van de openingstreffer, want twee minuten later was het via Duits international Mark Uth al weer gelijk.

Aan het half uur volgde vervolgens het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Leandro Trossard liet zien waarom hij bij veel clubs in Europa op de scoutingslijst staat. Trossard ging binnendoor bij zijn directe tegenstander om de bal vervolgens op fantastische wijze in de verre bovenhoek te krullen. Genk ging zodoende halverwege aan de leiding, maar zag de nummer 13 uit de Bundesliga andermaal langszij komen. Alessandro Schöpf bepaalde in minuut 58 met een knappe volley de eindstand.