Overzicht oefenmatchen: zeges voor Lokeren en Moeskroen, knappe remise Cercle

Overzicht oefenmatchen: zeges voor Lokeren en Moeskroen, knappe remise Cercle

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 17:15vr 11-01-2019 om 17:15

Sint-Truiden en Club Brugge gingen vrijdag ten onder in hun vriendschappelijke wedstrijd op stage, maar vervolgens waren de resultaten positief voor de clubs uit de Jupiler Pro League. Een overwinning van Anderlecht werd gevolgd door positieve resultaten voor Lokeren, Moeskroen en Cercle.

Lokeren - Hearts: 1-0
Lokeren nam het op tegen Hearts, de nummer vijf uit de hoogste afdeling van Schotland. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al vroeg. Een uitmuntende steekpass van Geoffrey Mujangi Bia kreeg in minuut 12 dankzij Djordje Jovanovic het perfecte gevolg. Lokeren hield in het vervolg overtuigend stand.

Royal Excel Moeskroen - 1. FC Nürnberg: 2-1
Moeskroen had dan weer Nürnberg, de hekkensluiter uit de Bundesliga weten te strikken als sparringspartner. De Henegouwers kwamen voor de rust op voorsprong via Manuel Benson. Moeskroen kwam aan het uur helemaal op rozen te zitten dankzij een rake kopbal van Mbaye Leye. In de slotfase bracht Nürnberg de spanning terug via Yuya Kubo (ex-KAA Gent), maar Moeskroen gaf de oefenzege niet meer uit handen.

Cercle Brugge - VfB Stuttgart: 2-2
Net als Sint-Truiden, Anderlecht en Moeskroen had ook Cercle Brugge gekozen voor een Duitse opponent. Het onderonsje met Stuttgart, dat zestiende staat in de Bundesliga, zou een leuke match opleveren. Nadat er voor rust niet werd gescoord, vielen de goals na de hervatting gemakkelijk. De Duitse ex-international Mario Gomez scoorde snel te keer, waarna Dylan De Belder aan het uur de aansluitingstreffer maakte. Drie minuut voor tijd zorgde Adrien Bongiovanni met een heerlijke vrije trap voor een knappe remise.

Lees ook: Rutten debuteert met overwinning, Anderlecht klopt Hoffenheim in spektakelstuk

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws