Club Brugge bijt na drie helften in het zand tegen het Nederlandse PSV

Club Brugge bijt na drie helften in het zand tegen het Nederlandse PSV

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 14:45vr 11-01-2019 om 14:45

Laatste update: vrijdag 11 januari 2019 om 15:53vr 11-01-2019 om 15:53

Club Brugge oefende vrijdag in Qatar tegen PSV. Tegen de leider uit de Eredivisie moest Club Brugge na drie helften de duimen leggen. PSV haalde het met 2-1 van Club Brugge.

Voor Club Brugge was het de eerste oefenmatch van het jaar. De tegenstander was er meteen een met naam. In Nederland kroonde PSV zich immers onlangs tot herfstkampioen. Na 17 speeldagen telt PSV 2 punten meer dan eerste achtervolger Ajax.

Danjuma en Amrabat speelde eerder deze week al vriendschappelijk tegen Bergwijn en Ramselaar. Dat ging toen wel over een potje FIFA19. Dat het vrijdag er iets serieuzer aan toe ging, was aan de opstellingen van Van Bommel en Leko te zien. De twee trainers pakten niet uit met een al te experimenteel elftal. Bij PSV ontbrak sterspeler Lozano wel door privéproblemen. Vanaken begon niet bij Blauw-Zwart. 

Club Brugge en PSV kozen ervoor om drie keer een halfuur te spelen tegen elkaar. Na zestig minuten stond er nog altijd 0-0 op het bord. Voor PSV liet De Jong de kansen liggen. Schrijvers, Openda en Rits faalden bij Club Brugge voorin.

Strafschop voor PSV
In de derde en laatste helft werd de weg naar de goal dan toch gevonden. Aboukhlal bediende Piroe en die opende de score. Via een strafschop van Pereiro kwam PSV op 2-0.

Vanaken redde nog de Brugse eer en hoe! De middenvelder zette de hele defensie van PSV in haar hemd en scoorde vanuit een haast onmogelijke hoek tussen de benen van de doelman. Verder dan de 2-1 kwam Club Brugge evenwel niet.

Opstelling Club Brugge: Horvath, Cools, Nakamba, Decarli, Mata, Rits, Amrabat, Vormer, Dennis, Openda en Schrijvers
Opstelling PSV: Zoet, Dumfries, Viergever, Schwaab, Angelino, Hendrix, Rosario, Gutierrez, Malen, De Jong en Bergwijn 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws