Rechter veroordeelt Padt: vijftig uur werkstraf na wangedrag in trein

Rechter veroordeelt Padt: vijftig uur werkstraf na wangedrag in trein

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 14:18vr 11-01-2019 om 14:18

Sergio Padt is door de rechter veroordeeld tot vijftig uur werkstraf wegens belediging, bedreiging en mishandeling. Daarnaast moest de goalie van FC Groningen een boete betalen van ruim 700 euro.

De voormalig doelman van KAA Gent misdroeg zich vorig jaar september in de trein. De goalie werd opgepakt en bracht een nacht door in de cel. Later bood de doelman zijn excuses aan en leverde hij zijn aanvoerdersband in. "Een goed voorbeeld voor zijn fans is hij absoluut niet geweest", tekende het Algemeen Dagblad op uit de mond van de officier van justitie. "De enige manier waarop hij zich heeft onderscheiden is met zijn gewelddadige en misdadige gedrag."

De officier van justitie eist daarom een onvoorwaardelijke werkstraf van zeventig uur en enkele honderden euro's aan schadevergoeding. De advocaat van Padt pleitte voor schuldigverklaring zonder strafoplegging en stelde dat er sprake is van een 'verzachtende omstandigheid': "Padt is geconfronteerd met een lawine aan publiciteit", zei hij. De officier van justitie kon zich daar niet in vinden.

De rechter oordeelde uiteindelijk dat belediging en bedreiging wettelijk bewezen zijn. De mishandeling werd ook bewezen geacht, van noodweer was volgens de rechter geen sprake. Padt werd veroordeeld tot vijftig uur werkstraf en een geldboete van ruim 700 euro betalen voor 'materiële en immateriële schade'.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws