OFFICIEEL: Roeselare strikt voormalig Europees kampioen als nieuwe hoofdcoach

OFFICIEEL: Roeselare strikt voormalig Europees kampioen als nieuwe hoofdcoach

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 13:34vr 11-01-2019 om 13:34

KSV Roeselare heeft een opvolger gevonden voor de Spaanse trainer Nano, die eerder deze week vertrok naar het Chinese Shanghai Greenland Shenhua. Roeselare blijft op de Spaanse tour en heeft Juan Gutiérrez Moreno, beter bekend onder voetbalnaam 'Juanito' gestrikt als hoofdcoach. Dat valt te lezen op de website van de club uit 1B.

Juanito kende vooral als speler een grootste loopbaan. De inmiddels 42-jarige ex-verdediger kwam in zijn geboorteland onder meer uit voor Real Betis, Atletico Madrid en Real Valladolid. Naast 270 optredens in de Primera Division, wist Juanito ook 25 keer (3 goals) uit te komen voor de nationale ploeg. Hij haalde de selecties van het EK 2004, WK 2006 en het EK 2008. Dankzij dat laatste tornooi staat er een Europese titel op zijn palmares. Juanito won in 2010 nog de Europa League met Atletico.

Nadat hij in 2012 stopte als speler, koos hij voor het trainersvak. 'In augustus 2012 keerde Juan terug naar Real Betis als assistent coach van hun jeugdteam. Twee maanden later mocht hij in dezelfde rol aan de slag bij hun B-team. In juni 2015 ging hij aan de slag als coach bij CD San Roque de Lepe op het derde niveau in Spanje. Een seizoen later werd hij aangesteld als trainer van Atlético Sanluqueno CF. Nu komt Gutiérrez Moreno terecht op Schiervelde', schrijft Roeselare op de officiële website.

Zaterdag zit Juanito al voor het eerst op de bank bij Roeselare. Esvee speelt dan een thuismatch tegen Beerschot-Wilrijk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws