De Witte wil voorbeeld nemen aan Anderlecht: ''Scoren daarop de beste punten''

De Witte wil voorbeeld nemen aan Anderlecht: ''Scoren daarop de beste punten''

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 13:10vr 11-01-2019 om 13:10

KAA Gent heeft met 32 spelers een zeer omvangrijke kern. Er is echter voor een zeer beperkt groepje Belgen veel speeltijd weggelegd, terwijl eigen jeugdproducten helemaal niet doorstromen. Voorzitter Ivan De Witte wil daar verandering in brengen.

De Witte erkent tegenover Sporza dat er mede door de overvolle kern nauwelijks kansen zijn voor spelers uit de jeugdopleiding. ''Ik kan dat niet ontkennen, al zie ik in België heel weinig clubs waar de jeugd wél vlot doorstroomt. Er is nu eenmaal de grote druk om op korte termijn resultaten te halen, waardoor het moeilijker is om de jeugd kansen te geven. Anderlecht scoort momenteel de beste punten wat de doorstroming van jeugdspelers betreft'', wil hij een voorbeeld nemen aan Anderlecht.

Overigens neemt De Witte, samen met manager Michel Louwagie, actie om de kern af te slanken. ''Een vijftal jongens is niet mee op stage, onder wie toch ook een grote naam als Franko Andrijasevic. Met een kleinere kern zal het makkelijker werken zijn voor de trainer'', wil hij ook coach Jess Thorup een dienst bewijzen.

Lees ook: Transferperiode is nog lang niet voorbij, De Witte wil nog versterking halen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws