'Hoever (16) maakte indruk op Liverpool-training na duels met Salah'

'Hoever (16) maakte indruk op Liverpool-training na duels met Salah'

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 10:30vr 11-01-2019 om 10:30

Ki-Jana Hoever maakt bijzonder veel indruk op Jürgen Klopp en de technische staf van Liverpool. De zestienjarige Nederlander trainde onlangs voor het eerst mee bij de hoofdmacht van The Reds en wekte daar verbazing.

Hoever werd afgelopen zomer voor ongeveer 100.000 euro overgenomen van Ajax en heeft in Engeland nauwelijks aanpassingsproblemen gehad. Sterker nog, Hoever stroomde in bij Liverpool O19, maar mocht al snel meedoen bij O23. Door blessures en schorsingen haalde Klopp hem bij het eerste elftal voor de FA Cup-wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers, waarin Hoever zijn debuut maakte.

The Liverpool Echo schrijft dat Hoever op de eerste training veel indruk maakte op Klopp. De Nederlander werd op Mohamed Salah gezet en iedereen was onder de indruk van de manier waarop Hoever de Egyptische sterspeler onder controle wist te houden. Vanaf dat moment verdween hij niet meer bij de selectie. 

Klopp laat geen moment om Hoever te bejubelen onbenut. Voor de wedstrijd tegen Wolverhampton deed hij dat al en ook na de wedstrijd, waarin hij al na vijf minuten mocht debuteren, was de Duitser lovend. De opmars van Hoever is een van de redenen waarom Klopp toestemming gaf voor een verhuur van Nathaniel Clyne aan Bournemouth.

Omdat Hoever pas zestien is, mag hij nog geen professioneel contract tekenen. Dat verandert op 18 januari, als hij zeventien wordt. Op dit moment verdient Hoever als scholier slechts 160 pond (176 euro) per week, weet The Liverpool Echo

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws