'Anderlecht deed opnieuw zaken met Bayat, maar Brusselse handen zijn proper'

'Anderlecht deed opnieuw zaken met Bayat, maar Brusselse handen zijn proper'

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 10:02vr 11-01-2019 om 10:02

Laatste update: vrijdag 11 januari 2019 om 10:39vr 11-01-2019 om 10:39

Kara Mbodji traint weer met RSC Anderlecht. Via Mogi Bayat keerde de Senegalees vroegtijdig terug bij paars-wit. Anderlecht kreeg kritiek om de in opspraak gekomen makelaar te gebruiken bij de overgang, maar mogelijk is de kritiek aan het adres van Anderlecht onterecht.

Aan het begin van dit seizoen kwam Anderlecht met Nantes overeen dat Kara er een jaar op huurbasis zou spelen. Deze week liep het evenwel mis. Kara ging bijna op de vuist met Nantes-trainer Vahid Halilhodzic en het werd snel duidelijk dat er een oplossing moest gezocht worden. Een terugkeer naar Anderlecht was het meest logische. Kara heeft bij Anderlecht immers nog een contract tot medio 2019.

Volgens La Capitale probeerde Anderlecht via de Senegalese makelaar van Kara de verdediger terug naar Brussel te halen. Dat zou niet gelukt zijn. Daarom kwam Mogi Bayat in het spel. Volgens de Brusselse krant was dat evenwel op de vraag van Nantes. De makelaar die spil is in het onderzoek Propere Handen zou gehandeld hebben in naam van Nantes, niet in naam van Anderlecht.

Kara nog niet vrijgegeven
Opvallend, Nantes heeft voorlopig volgens Het Laatste Nieuws nog niet vrijgegeven. Dat wil zeggen dat Kara nog niet mag spelen in een offciële match van Anderlecht. Waarschijnlijk verandert dit snel.

Lees ookAnderlecht doet geweldige zaak met Kara: "Een godsgeschenk voor Rutten"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws