'Als je me vraagt of Van Dijk op dat niveau zit, is mijn antwoord ja'

'Als je me vraagt of Van Dijk op dat niveau zit, is mijn antwoord ja'

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 08:30vr 11-01-2019 om 08:30

Laatste update: vrijdag 11 januari 2019 om 08:30vr 11-01-2019 om 08:30

Brighton & Hove Albion-manager Chris Hughton is vol lof over Virgil van Dijk, die door hem bestempeld wordt als een van de beste verdedigers van de Premier League. Brighton neemt het komend weekend op tegen Liverpool.

Hughton durft Van Dijk te vergelijken met oud-spelers als John Terry, Rio Ferdinand en Sol Campbell. "Of hij van dat niveau is? Ja, zeker. Daar twijfel ik niet over als je naar zijn kwaliteiten kijkt", zegt Hughton in The Belfast Telegraph. "Als je me vraagt of hij op dat niveau zit, is mijn antwoord ja. Maar als je het hebt over de geschiedenis, dan hebben zij het over een langere periode laten zien en hij nog niet."

"Wat je met de beste centrale verdedigers hebt, zoals bij Van Dijk, is dat ze dingen makkelijker laten lijken. Als je kijkt naar alles dat hij doet, is het zo'n goede speler. Hij is goed in de lucht, comfortabel aan de bal, zijn passing is goed", zegt Hughton. "Hij heeft al die kwaliteiten. Wat Van Dijk voor Liverpool is, zijn onze twee verdedigers voor ons."

"De verdedigers van ons moeten kijken naar de spelers van wie ze kunnen leren. Van Dijk is op dit moment een rolmodel. Hij mist niet veel wedstrijden, is goed in beide strafschopgebieden en is een top, all-round-speler."

Plaats een reactie

vrijdag 11 januari 2019 om 09:20
In Liverpool is dan ook alles top . Mooie groep en fantastische sfeer. . Ooit wil ik er gaan kijken. Maar daar geraak je niet zomaar binnen heb ik hoort.
Vind ik leuk
Amongoth +287
vrijdag 11 januari 2019 om 13:44
Is VVD een goede verdediger, uiteraard, maar den beste is wel wat anders, hij is wel de geniepigste met een regelmaat van vuile fouten. Wat hem ook beter maakt zijn de spelers rond hem, dit is heel anders in het Nederlandse nationale team.
[Reactie gewijzigd op vrijdag 11 januari 2019 om 13:46]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws