'Lokeren heeft aanwinst bijna beet: medische testen en contract voor 2,5 jaar'

'Lokeren heeft aanwinst bijna beet: medische testen en contract voor 2,5 jaar'

14-01-2019 11:40 Laatste update: 11:41
5

Sporting Lokeren wil zich koste wat het kost versterken met het oog op de degradatiestrijd. Ten laatste maandag hopen de Waaslanders enkele deals af te ronden. Roger Lambrecht en manager Thomas Bernaert lijken alvast op de goede weg.

Het Nieuwsblad meldt namelijk dat Lokeren momenteel onderhandelt met RSC Anderlecht over een transfer van Kristal Abazaj. De flankspeler kwam afgelopen zomer toe bij paars-wit, maar daar kon de 22-jarige Abazaj zich nog niet doorzetten. De Albaniër zou Anderlecht dan ook mogen verlaten.

Tsjechische spits op weg naar Lokeren
Daar blijft het echter niet bij. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Lokeren ook een nieuwe aanvaller beet. Het wordt niet de Nigeriaan Simy, maar wel Jakub Reznicek. De 30-jarige spits mocht dit seizoen nog zes keer invallen in de Champions League bij Viktoria Plzen. Hij moet op Daknam voor de nodige doelpunten zorgen.

De krant weet eveneens dat Lokeren nog steeds mikt op Geoffry Hairemans. De aanvallende middenvelder komt bij Antwerp weinig aan spelen toe. Daar hopen de Waaslanders van te profiteren. Lokeren deed alvast een tweede poging.

Update 14/01, 11.40: Het Nieuwsblad meldt dat Reznicek (30) maandag zijn medische testen zal afleggen op Daknam. Daarna tekent de Tsjechische aanvaller bij Lokeren een contract voor 2,5 jaar.