Barça geeft sterren rust en krijgt deksel op de neus: nederlaag in bekertoernooi

Barça geeft sterren rust en krijgt deksel op de neus: nederlaag in bekertoernooi

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 23:28do 10-01-2019 om 23:28

FC Barcelona heeft het eerste duel in de achtste finales van de Copa del Rey verrassend met 2-1 verloren van Levante. De keuze van trainer Ernesto Valverde om de nodige sterren rust te gunnen pakte niet goed uit.

Barça trad onder meer aan zonder Lionel Messi, Luis Suarez en Gerard Pique. De steunpilaren werden node gemist in Valencia. Al na drie minuten moest 'bekerkeeper' Jasper Cillessen vissen doordat Erick Cabaco raak kopte. De doelman twijfelde bij een vrije trap en ook zijn verdedigers grepen niet overtuigend in: 1-0. Een kwartier later was het opnieuw raak. Real Madrid-huurling Borja Mayoral schoot diagonaal raak.

Die valse start kwam Barcelona niet meer te boven. De Catalanen ontsnapten zelfs aan een grotere achterstand. Mayoral en Emmanuel Boateng bezorgden de Barça-defensie nog benauwde momenten. Pas in de slotfase deden de bezoekers iets terug toen Denis Suarez werd gevloerd en Philippe Coutinho een strafschop benutte: 2-1. Barça blijft daardoor in de race. De return in Camp Nou is volgende week.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws