Terugkeer Bayat zorgt voor onbegrip: 'Imagoschade voor product voetbal'

Terugkeer Bayat zorgt voor onbegrip: 'Imagoschade voor product voetbal'

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 20:47do 10-01-2019 om 20:47

De terugkeer van Kara Mbodji bij RSC Anderlecht betekent ook de terugkeer van Mogi Bayat. De spelersmakelaar zou een rol hebben gespeeld in de terugkeer van de verdediger. Ook bij KAA Gent gaven ze aan weer zaken met hem te doen. Dat stuit op onbegrip.

Zo begrijpt Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, niet dat Bayat al opnieuw kan samenwerken met Belgische clubs. 'Onze clubleiders klampen zich vast aan de wettelijke feiten en laten zich niet leiden door een deontologisch kompas', klinkt het.

'Terwijl ze er alles aan doen om de excessen in de schoenen van de makelaars te schuiven, schromen ze niet om straks weer zaken te doen met een van de figuren die volgens het federaal parket hoofdverantwoordelijk is voor de ontsporing en normvervaging. En op die manier ook voor de imagoschade van het product voetbal', sneert hij.

De oplossing
Volgens hem zal de voetbalwereld het probleem rond makelaars dan ook niet oplossen. 'Het is de bevestiging van wat we al eerder stelden: de oplossing zal niet uit het voetbal zelf komen."

"Hier en daar zal met het schandaal als argument wel de rem gezet worden op de exuberante commissies die werden betaald. Maar dat is dan vooral omdat dit in het voordeel is van de clubs en de clubleiders zelf. Maar voor het overige zal de regulering toch van buiten het voetbal moeten komen', aldus Vandewalle.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws