Zetterberg over zijn eerste werkdagen bij Anderlecht: Dat is het belangrijkste

Zetterberg over zijn eerste werkdagen bij Anderlecht: "Dat is het belangrijkste"

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 18:53do 10-01-2019 om 18:53

Pär Zetterberg is sinds enkele weken opnieuw aan de slag bij RSC Anderlecht. De Zweedse publiekslieveling spreekt tijdens een interview met het clubkanaal van paars-wit over zijn werkdagen als assistent-coach.

"Mijn temperament en mentaliteit leunen meer aan bij Anderlecht dan bij Zweden", stak Zetterberg van wal. "Ik ben opgegroeid bij Anderlecht. Dit is mijn club en dat zal altijd zo blijven. Ik ben heel blij om hier weer te zijn nadat ik elf jaar geleden terugkeerde naar Zweden."

"Mijn rol is zoals een assistent, maar niet echt als trainer", vervolgde Zetterberg. "Ik ben er om te helpen, om te overleggen op elk vlak. Maar de trainer blijft uiteraard de baas. Het is waar dat we niet elk jaar de titel kunnen winnen, maar dat moet wel elk jaar het doel zijn."

"Zolang het mathematisch mogelijk blijft, moeten we blijven dromen. En onze droom is om de titel te pakken. Maar daarvoor moeten we wedstrijd per wedstrijd aanpakken en een hoger niveau bereiken. Een niveau dat we nog niet gehaald hebben. Dat is het allerbelangrijkste."

"Dat kunnen we enkel met z'n allen bereiken. Ik bedoel daarmee de staf, de eerste ploeg, de spelers en ook de supporters. Als we ons verenigen, een blok vormen, kunnen we nog mooie dingen realiseren", besloot Zetterberg.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws