Berrier zet noodgedwongen punt achter carrière: Had schrik om te sterven

Berrier zet noodgedwongen punt achter carrière: "Had schrik om te sterven"

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 17:35do 10-01-2019 om 17:35

Laatste update: donderdag 10 januari 2019 om 17:47do 10-01-2019 om 17:47

Franck Berrier moet noodgedwongen een punt zetten achter zijn voetbalcarrière. De Franse middenvelder stopt door hartproblemen. "Ik voelde dit aankomen", vertelde Berrier in een eerste reactie aan Het Laatste Nieuws.

"De klap was groter toen men drie maanden geleden zei dat er geen beterschap te merken was aan mijn hart. Toen had ik nog hoop, maar sindsdien wist ik wat er gebeuren zou", vervolgde de Fransman. "Het is spijtig dat het zo eindigt. Ik had nog een paar goeie jaren in mij en had zelf willen beslissen over mijn afscheid. Nu deden de dokters dat in mijn plaats, maar ik heb er vrede mee. Per slot van rekening heb ik vijftien jaar op het hoogste niveau gevoetbald."

De 34-jarige Berrier zal wel in het voetbal blijven. "Er wacht mij een mooie uitdaging als scout bij KV Mechelen. Ik moet de club bedanken, want men is altijd correct met mij geweest. Voor mijn kinderen was dit heel moelijk. Zij zijn triest voor mij. Die tranen komen aan bij een vader. Alleen kon ik het risico niet lopen om door te gaan. De laatste maanden heb ik zelfs geen seconde gesport, uit schrik om te sterven."

De middenvelder speelde in België voor Zulte Waregem, Standard Luik, KV Oostende en KV Mechelen. "Ik had willen helpen om te promoveren en de beker te winnen, maar nu ben ik de eerste supporter. En ik denk dat ik tevreden mag terugblikken op mijn loopbaan. Het enige dat ik betreur is dat ik nooit die lucratieve transfer naar het buitenland heb kunnen afdwingen. Er was interesse uit Frankrijk en Duitsland, maar het kwam er niet van", besloot Berrier.

Lees ook: OFFICIEEL: Mechelen bevestigt treurig einde en nieuwe rol voor Berrier

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws