6 op 6! Borkelmans loodst Jordanië al naar knock-outfase op Asia Cup

6 op 6! Borkelmans loodst Jordanië al naar knock-outfase op Asia Cup

10-01-2019 16:37 Laatste update: 18:28
7

Vital Borkelmans heeft de stuntzege tegen Australië (1-0) een gepast gevolg gegeven op de Asia Cup. Borkelmans en zijn Jordanië waren in de tweede groepsmatch met 2-0 te sterk voor Syrië. Dankzij de 6 op 6 is Jordanië al zeker van de achtste finales.

Jordanië zat na 45 minuten al op rozen tegen Syrië, dat het kampioenschap van Azië was gestart met een 0-0 remise tegen Palestina. Het was Musa Al-Taamari die vlak voor het half uur Jordanië van dichtbij op een 1-0 voorsprong zette. Borkelmans heeft veel getraind op standaardsituatie en dat levert veel succes op. Net als tegen Australië, werd er weer gescoord uit een corner. Ditmaal was Tareq Khattab de afmaker.

Borkelmans zag de tweede achtereenvolgde zege na de pauze niet meer in gevaar komen, waardoor het ticket voor de volgende fase binnen is. Jordanië kan zich dinsdag tegen Palestina verzekeren van groepswinst. Die status kan een gunstige tegenstander opleveren in de achtste finales. Jordanië geraakte in de geschiedenis van het land pas twee keer verder dan de poulefase van de Asia Cup. Zowel in 2004 als 2011 was de kwartfinale het eindstation.