Racing Genk ontdoet zich met het kleinste verschil van Nederlandse verrassing

Racing Genk ontdoet zich met het kleinste verschil van Nederlandse verrassing

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 16:00do 10-01-2019 om 16:00

Laatste update: donderdag 10 januari 2019 om 16:48do 10-01-2019 om 16:48

Racing Genk heeft het supergevoel van 2018 voorlopig mee weten te nemen in het nieuwe jaar. Genk was in de eerste match van 2019 te sterk voor Fortuna Sittard: 1-0.

Genk bleek een zware kluif te hebben aan Fortuna Sittard, één van de grote verrassingen in de Eredivisie. Fortuna Sittard is een promovendus die halverwege het seizoen op een knappe negende plaats staat. Zo ging Fortuna recent nog met 0-2 winnen bij Feyenoord, terwijl er eerder pas in blessuretijd werd verloren van koploper PSV. Fortuna toonde zich ook voor de leider uit de Jupiler Pro League een lastige tegenstander. Aan de rust was er nog niet gescoord.

De bordjes bleven ook na de pauze lang in evenwicht staan. Pas een kwartier voor tijd viel er een doelpunt te noteren. Mbawana Samatta, de man van 24 goals in 31 matchen, kopte raak uit een hoekschop. Het betekende de winnende treffer in deze vriendschappelijk match. Genk speelt zondag nog tegen de Duitse topclub Schalke 04, voordat de stage in Benidorm ten einde is.

Coach Philippe Clement koos het eerste uur voor de tweede keus. Nieuwkomers Neto Borges en Casper De Norre stonden aan de aftrap en maakten zo hun debuut. Na zestig minuten voerde de succestrainer liefst tien wissels door. Genk besloot de match met: Vandevoordt, Aidoo, Dewaest, Uronen, Piotrowski, Berge, Malinovskyi, Trossard, Pozuelo, Samatta en Gano

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws