Brys wil snel versterking bij Sint-Truiden: ''De ruggengraat van de ploeg is weg''

Brys wil snel versterking bij Sint-Truiden: ''De ruggengraat van de ploeg is weg''

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 14:50do 10-01-2019 om 14:50

Sint-Truiden staat met nog geen wedstrijden in de reguliere competitie te gaan in de top-6. STVV maakt echter ook de keerzijde van succes mee, want een leegloop dreigt in januari. Trainer Marc Brys maakt tegenover Sporza andermaal duidelijk dat er versterking nodig is, om Play-Off 1 te kunnen halen.

Casper De Norre realiseerde een mooie transfer naar Racing Genk, terwijl Jonathan Legaer voor een avontuur in Turkije koos. Daarnaast trekt Royal Antwerp FC aan spelmaker Roman Bezus en droomt Yohan Boli van kans in het buitenland. Daarbovenop moet Brys het deze maand ook stellen zonder Japanners Takehiro Tomiyasu en Wataru Endo, die actief zijn op de Asia Cup. 

Brys wil dan ook minstens twee nieuwe spelers verwelkomen tijdens deze transferperiode. "De ruggengraat van de ploeg is weg, dus we hebben zo snel mogelijk gerichte aankopen nodig. Er moeten minstens twee jongens bijkomen. Dat zal beslissen of we het halen of niet. Maar de Japanners weten waar de klepel hangt'', heeft hij vertrouwen in de clubleiding.

De 56-jarige vindt zelfs ook niet veeleisend. "Ik vraag ook geen gigantische zaken. Ik wil een degelijke vervanger voor De Norre en ik wil meer wisselmogelijkheden in de voorhoede. Als we de kern nu kunnen behouden, met twee extra spelers, dan zit het goed'', besluit de oefenmeester.

Plaats een reactie

camargue +6555
donderdag 10 januari 2019 om 15:34
ik weet er alvast enkele goeie voor hem: Milic, Vranjes, Sanneh, Appiah, Morioka, Musona, Gerkens, Makarenko, Saief, ... :)
Vind ik leuk
Toca +52290
donderdag 10 januari 2019 om 15:46
Mochten die nu niet zo'n goeie contracten hebben gekregen in Brussel mss wel, maar nu wil niemand weg.
Vind ik leuk
camargue +6555
donderdag 10 januari 2019 om 16:29
ja daar vrees ik ook voor, liever op de bank of tribune dan te voetballen en elke maand cashen :)
Vind ik leuk
Fcb for ever +4889
donderdag 10 januari 2019 om 21:45
Wat jammer ,in deze solde
Vind ik leuk
donderdag 10 januari 2019 om 19:18
Ik vrees dat Stvv met gouden jonagolds zal moeten betalen voor die Anderlecht spelers.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws