BILD: 'Bayern München wil nu ook gaan shoppen in Nederland'

BILD: 'Bayern München wil nu ook gaan shoppen in Nederland'

10-01-2019 12:00
1

De selectie van Bayern München ondergaat in de zomer een grondige renovatie. Het Duitse BILD maakt donderdag een analyse van de 'Umbruch' in de Allianz Arena. Ook de namen van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong passeren de revue.

Bayern München neemt na dit seizoen afscheid van Arjen Robben en Franck Ribéry, die transfervrij vertrekken. Kingsley Coman moet Ribéry opvolgen. De vervanger van Robben komt vermoedelijk uit Engeland. Het is volgens BILD 'zo goed als zeker' dat Callum Hudson-Odoi (18) overkomt van Chelsea. Met Benjamin Pavard strikte Bayern deze week al een nieuwe verdediger. De Fransman maakt het seizoen af bij VfB Stuttgart.

Op het lijstje met 'mogelijke versterkingen' staan twee Nederlanders: De Ligt en De Jong. Het duo van Ajax maakt sowieso het seizoen af in Amsterdam, maar kan in de zomer de overstap maken naar de recordkampioen van Duitsland. Het is geen geheim dat De Ligt en De Jong uit meer topclubs kunnen kiezen. Paris Saint-Germain lijkt op dit moment het meest concreet. Ook Lucas Hernández (Atlético Madrid) en Timo Werner (RB Leipzig) worden genoemd.

Aan de uitgaande kant staat er ook het één en ander te gebeuren in de Allianz Arena. Robben en Ribéry zullen vertrekken, net als Rafinha. Andere mogelijke vertrekkers zijn Javi Martinez, Mats Hummels, Jerome Boateng en James Rodriguez, aldus BILD.