'Ramsey tekent voor vijf jaar en wordt grootverdiener bij Juventus'

'Ramsey tekent voor vijf jaar en wordt grootverdiener bij Juventus'

10-01-2019 10:05 Laatste update: 10:08
1

Aaron Ramsey gaat na dit seizoen transfervrij de overstap maken naar Juventus. In Turijn ligt een vijfjarig contract klaar voor de Welshman, die een jaarsalaris van bijna acht miljoen euro opstrijkt in Italië.

Volgens The Guardian is Ramsey akkoord met Juventus over een vijfjarig contract. Na tien jaar Arsenal, en uitleenperiodes bij Nothingham Forest en Cardiff City, maakt hij de overstap naar Italië. Bij de Italiaanse kampioen zal Ramsey volgens het Britse medium 140.000 pond (ruim 150.000 euro) per week gaan verdienen. Het jaarsalaris van Ramsey komt daarmee op 7,2 miljoen pond (bijna acht miljoen euro) te liggen.

Ramsey tekent voor vijf jaar en strijkt in die periode dus een slordige 36 miljoen pond (bijna veertig miljoen euro) op. Met een maandsalaris van ruim 150.000 euro gaat Ramsey meer verdienen dan Juve-sterren Paulo Dybala en Douglas Costa. Alleen het salaris van Cristiano Ronaldo ligt nog hoger.

Juventus maakt al jaren de dienst uit in Italië en is halverwege het seizoen koploper in de Serie A. De voorsprong op nummer twee Napoli bedraagt negen punten.