Als iemand dit jaar de Gouden verdient, dan is het Hans Vanaken

"Als iemand dit jaar de Gouden verdient, dan is het Hans Vanaken"

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019 om 20:13wo 09-01-2019 om 20:13

Laatste update: donderdag 10 januari 2019 om 15:06do 10-01-2019 om 15:06

Op woensdag 16 januari wordt de Gouden Schoen 2018 uitgereikt. Hans Vanaken is één van de favorieten. Volgens Ivan Leko zou Vanaken dé logische winnaar zijn.

Met Ruud Vormer en assistent Timmy Simons werkt Leko bij Club Brugge al samen met twee Gouden Schoenen. In een gesprek met Het Laatste Nieuws laat Leko duidelijk blijken dat Vanaken nummer drie moet worden. "Het zou normaal zijn als we volgende week drie Gouden Schoenen hebben", aldus Leko.

De trainer van Club Brugge legt ook uit waarom Vanaken de Gouden Schoen 2018 verdient. "Wat Hans Vanaken getoond heeft in 2018 was fantastisch. Niet alleen zijn voetbal of rendement, maar ook heeft het team fantastische resultaten gehaald. De titel, de Supercup, een fantastische Champions League. Als iemand dit jaar de Gouden Schoen verdient, dan is het Hans Vanaken", stelt Leko.

Concurrenten voor de Gouden Schoen
De twee grootste concurrenten voor Vanaken lijken uit Genk te komen. Meer dan waarschijnlijk moet Vanaken om de Gouden Schoen te winnen afrekenen met Leandro Trossard en Alejandro Pozuelo van KRC Genk.

De voorbije twee edities werden gewonnen door een speler van Club Brugge. In 2016 haalde José Izquierdo het. Vorig jaar was Vormer aan het feest. De laatste keer dat iemand van Genk won, dateert al van 2001. Toen ging Wesley Sonck met de Gouden Schoen aan de haal.

Poll

Moet Vanaken de Gouden Schoen winnen?

(334 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws