Update: West Ham en Arnautovic kibbelen na Chinees bod van 39 miljoen euro

Update: West Ham en Arnautovic kibbelen na Chinees bod van 39 miljoen euro

10-01-2019 17:38 Laatste update: 17:39
1

West Ham United kan bijna 39 miljoen euro krijgen voor Marko Arnautovic. Dat meldt de BBC woensdagavond. Het megabod is afkomstig uit China.

Een onbekende club uit China is bereid 35 miljoen pond (38,8 miljoen euro) te betalen voor Arnautovic, die sinds de zomer van 2017 onder contract staat bij West Ham. De 29-jarige aanvaller uit Oostenrijk is dit seizoen gedeeld clubtopscorer met acht goals in zeventien wedstrijden.

Arnautovic verhuisde anderhalf jaar geleden voor 22 miljoen euro naar West Ham. The Hammers braken daarmee een clubrecord. Vorig seizoen was hij elf keer trefzeker. West Ham is volgens de BBC niet van plan om mee te werken aan een tussentijds vertrek van Arnautovic. De spits beschikt over een contract tot medio 2022.

Arnautovic werd onlangs ook gelinkt aan Manchester United, maar de Engelse grootmacht lijkt de belangstelling niet door te hebben gedrukt. De Oostenrijker maakte in 2007 zijn profdebuut bij FC Twente en speelde verder voor Internazionale, Werder Bremen en Stoke City.

Update 10/1, 17.38: Marko Arnautovic wil West Ham United verlaten voor een lucratief avontuur in China. Dat laat zijn zaakwaarnemer en broer Danijel weten aan talkSPORT. West Ham ontving deze week een bod van bijna 39 miljoen euro. "Het is een fantastisch bedrag", aldus Danijel Arnautovic. "Marko wil een nieuwe markt verkennen en prijzen winnen."

West Ham heeft inmiddels ook op de boodschap uit het Arnautovic-kamp gereageerd. 'Marko Arnautovic heeft een contract en we verwachten dat hij dat respecteert. Hij is niet te koop', luidt het statement van de Premier League-club.