Club Brugge op stage in Qatar, maar Finse international weigert te gaan

Club Brugge op stage in Qatar, maar Finse international weigert te gaan

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019 om 18:30wo 09-01-2019 om 18:30

Qatar wordt steeds populairder bij de Europese clubs. Heel wat bekende namen zijn er dan ook op winterstage, waaronder ook Club Brugge. De Finse nationale ploeg is er ook, maar dan wel zonder Riku Riski.

De spits van HJK Helsinki weigert naar Qatar te gaan om ethische redenen. Qatar kwam in het verleden meermaals in opspraak omdat het de mensenrechten zou schenden.

“Het gaat mij om ethiek en waarden, waar ik naar handel en die ik wil hooghouden k vind dat belangrijk. Ik heb mijn beslissing genomen en blijf daarbij", vertelde hij daarover in het dagblad Helsingin Sanomat.

Qatar organiseert het WK in 2022, maar de gastarbeiders die de stadions bouwen zouden in mensonwaardige omstandigheden leven en werken. Het zijn vooral arbeiders uit Indonesië, India en Bangladesh.

Reactie Bayern
Karl-Heinz Rumenigge, de voorzitter van Bayern München, reageerde al op die kritiek. "We staan ons met onze partners uit Qatar regelmatig in contact, waarbij we ook het thema van de mensenrechten en rechten van arbeiders belichten. Mensenrechtenorganisaties of niet-gouvernementele organisaties getuigen dat Qatar op de openbare kritiek reageert en veranderingen doorvoert."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws