Straffe uitspraak: Kaminski is gewoon beter dan Kalinic

Straffe uitspraak: "Kaminski is gewoon beter dan Kalinic"

09-01-2019 16:45 Laatste update: 16:45
12

KAA Gent heeft een nieuwe keeper binnengehaald: Thomas Kaminski moet Lovre Kalinic doen vergeten. Volgens zijn voormalige keeperstrainer Eric Deleu wordt dat allesbehalve een probleem voor Kaminski.

"Thomas is gewoon beter dan Kalinic, en niet alleen met zijn voeten", valt Deleu met de deur in huis. "Hij is intussen geëvolueerd tot een keeper die ook hoog mee kan voetballen, die alert is en kan anticiperen op diepteballen. Daar kan hij nóg op verbeteren, maar ook op dat vlak steekt hij nu al boven Kalinic uit. Het zijn kwaliteiten die het dominante voetbal van AA Gent vereisen", verklaart hij bij Sport/Voetbalmagazine.

Deleu is blij dat Kaminski deze stap zet. "Thomas is een toptalent dat bij Anderlecht altijd de opvolger van Silvio Proto had moeten zijn, maar door omstandigheden is dat dus niet doorgegaan. Nu hij 26 is, is hij in allerlei situaties wat rustiger geworden. Zijn beste jaren moeten nu komen. Het moeilijke in een topclub is dat je de weinige ballen die je krijgt moet pakken, maar daar is hij zeker klaar voor."