UPDATE: 'Vainqueur baart opzien met bijzondere geste richting Monaco'

UPDATE: 'Vainqueur baart opzien met bijzondere geste richting Monaco'

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 15:00za 12-01-2019 om 15:00

William Vainqueur verlaat Antalyaspor. Dat deelde de Turkse club woensdag mee. De voormalig middenvelder van Standard gaat op huurbasis aan de slag bij AS Monaco.

Bij Antalyaspor heeft Vainqueur nog een contract tot 2020. Het komende half jaar moet de middenvelder AS Monaco gaan helpen in de concurrentiestrijd. Na achttien speeldagen staat Monaco op de voorlaatste plaats in de Ligue 1. Ook nadat Thierry Henry overnam in het Prinsdom blijft het slecht gaan met de ploeg van Nacer Chadli en Youri Tielemans.

Vainqueur kwam in 2011 naar ons land. De Franse middenvelder kwam over van Nantes. Standard betaalde toen zo'n 1,5 miljoen euro. Later trok Vainqueur naar Dinamo Moskou en speelde hij ook nog voor AS Roma en Olympique Marseille alvorens hij bij Antalyaspor belandde.

Naast Vainqueur nog een vertrekker
Ook Maicon Marques laat Antalyaspor achter zich. 'Het contract van de Braziliaanse linksbuiten werd in onderling overleg beëindigd. We willen hem graag bedanken voor het laatste 1,5 jaar', klinkt het bij Antalyaspor.

Update: 12.00: AS Monaco heeft een streep gezet door de transfer van Vainqueur. De Monegasken ontdekten tijdens de medische testen een probleem aan de linkerkuit en zien om deze reden af van de deal. ''De speler voldeed niet aan alle eisen van de medische controle die vereist was voor een volledige en onmiddellijke beschikbaarheid'', meldt Monaco op haar website.

Update 12/01, 13.30: AS Monaco meldt dat Vainqueur alsnog de overstap zal maken naar de Franse Ligue 1. De ex-middenvelder van Standard komt op huurbasis over van Antalyaspor.

Update 12/01 15.00: De transfer van Vainqueur naar Monaco had wat voeten in de aarde, maar de deal is dan toch in orde gekomen. Vainqueur heeft de Monegasken wel verzocht geen salaris te betalen, tot het moment dat hij weer helemaal hersteld is. Dat meldt de Franse voetbaljournalist Pierre Ménès via Twitter.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws