Anderlecht mag Locadia alvast schrappen: “Ik wil niet uitgeleend worden”

Anderlecht mag Locadia alvast schrappen: “Ik wil niet uitgeleend worden”

09-01-2019 12:27
8

Sinds de komst van Fred Rutten bij RSC Anderlecht worden er heel wat Nederlanders aan paars-wit gelinkt. Een van hen is Jurgen Locadia, maar op zijn komst lijkt Anderlecht niet te moeten hopen.

In januari van vorig jaar liet Locadia PSV achter zicht en trok naar Brighton & Hove Albion. In zijn eerste half jaar in de Premier League werd de Nederlander afgeremd door een hamstringblessure. Daarna kwam hij maar mondjesmaat in de ploeg. Dit seizoen speelde Locadia vaak een bijrol bij Brighton & Hove Albion. Het bleef lang bij vooral invalbeurten. In december veranderde dat evenwel. Locadia begon de laatste vier matchen in de basis en scoorde zelfs tegen Arsenal (1-1) en Everton (1-0 winst).

Locadia wil daarom de Premier League niet achter zich laten. "Ik wil niet uitgeleend of verkocht worden in januari. Dat is niet mijn plan", liet Locadia weten bij ANP tijdens de jaarwisseling. "Ik gaf duidelijk aan dat ik bij Brighton & Hove Albion wil spelen. Volgens mij is mijn plaats hier in Brighton. Het klopt dat ik een lastige periode had hier, maar de laatste weken bewijs ik dat ik in de basis hoor te staan."

Lees ook: Het netwerk van Rutten: Tien ex-spelers die Anderlecht hem kan bezorgen