Heeft Rutten probleem bij Anderlecht? Dat is een uitzonderlijke situatie

Heeft Rutten probleem bij Anderlecht? "Dat is een uitzonderlijke situatie"

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 20:00di 08-01-2019 om 20:00

Laatste update: dinsdag 8 januari 2019 om 20:03di 08-01-2019 om 20:03

Fred Rutten brengt als nieuwe trainer van Anderlecht zijn eigen assistent mee: Arno van Zwam komt hem helpen. Daarmee heeft Anderlecht niet minder dan zes (!) assistenten. Franky Van Der Elst vraagt zich af of dat kan werken.

Het wordt inmiddels wel erg druk op het trainingsveld van Anderlecht. "Het is een beetje een uitzonderlijke situatie. Een nieuwe trainer brengt graag zijn assistent mee. Dat lijkt me niet onlogisch. De mensen die er al lang zijn bij de groep houden, is ook niet onlogisch. Jonas De Roeck is er dan onlangs bijgekomen om Karim Belhocine te ondersteunen na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck. Je zou denken dat hij nu terug naar de beloften kan, maar het zijn niet onze zorgen", klinkt het bij Sporza.

De assistenten mogen niet in mekaars vaarwater komen, weet Van Der Elst. "Ik veronderstel dat er bij Anderlecht wel een hiërarchie zal zijn. Dat Belhocine bijvoorbeeld hoger zal staan dan Zetterberg. Maar hoe meer mensen, hoe meer meningen en hoe meer ego's. Met zes assistenten lijkt het me dus wel erg belangrijk dat er duidelijke afspraken zijn en dat de taken afgebakend worden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws