VP 11: Team van het Jaar wordt gedomineerd door één club

VP 11: Team van het Jaar wordt gedomineerd door één club

09-01-2019 11:00 Laatste update: 13:57
32

2018 is voorbij en een nieuwe jaargang is begonnen. VoetbalPrimeur.be heeft daarom een Team van het Jaar voor de eerste twintig speeldagen van het seizoen 2018 - 2019 verkozen. Jullie stemmen zijn geteld en de spelers zijn bekend. Leider KRC Genk domineert het elftal met vijf spelers.

Doelman: Sinan Bolat – 42% (Antwerp)

Bolat staat weer bovenaan de clean sheet-lijst in de Jupiler Pro League en het was dan ook geen verrassing dat de Turkse doelman van Antwerp werd verkozen tot beste doelman. Danny Vukovic (23%) en Thomas Didillon (16%) completeren de top drie.

Linksback: Jere Uronen – 48% (KRC Genk)

Jere Uronen kreeg bijna 50% van de stemmen. KRC Genk heeft een goede zaak gedaan door het contract van de linksback te verlengen, want onder meer Arsenal zou lonken. Simen Juklerod van Antwerp volgde met 35%.

Centrale verdedigers: Sebastian Dewaest – 32% (KRC Genk) en Brandon Mechele – 25% (Club Brugge)

Sebastian Dewaest en Brandon Mechele vormen het centrale duo in de defensie. Dewaest is een rots in de branding bij KRC Genk en pikt af en toe zijn doelpuntje mee. Mechele miste vorig seizoen geen enkele minuut in het kampioenenjaar van Club Brugge en is ook dit seizoen een sterkhouder.

Rechtsback: Joakim Maehle – 63% (KRC Genk)

Weer een speler van KRC Genk. Met duidelijke voorsprong want Joakim Maehle behaalde 63% van de stemmen. De Deen is een constante dreiging op de rechterflank van de Limburgers.

Centrale/defensieve middenvelder: Sander Berge – 43% (KRC Genk)

Sander Berge wordt gezien als een groot talent. Verschillende Europese topclubs houden hem dan ook in de gaten. Met 43% is Berge onze centrale middenvelder.

Nummer 10/aanvallende middenvelder: Hans Vanaken – 42% (Club Brugge)

Het was een spannende tweestrijd tussen Hans Vanaken (42%) en Alejandro Pozuelo (39%). Vanaken heeft in alle competities 10 doelpunten en 14 assists. De middenvelder is aldus alomtegenwoordig bij Blauw-Zwart.

Linksbuiten: Giorgi Chakvetadze – 77% (KAA Gent)

Met een duidelijk overwicht is Chakvetadze boven Leandro Trossard (15%) en Arnaut Danjuma (5%) verkozen. De 19-jarige Georgiër ontploft volledig dit seizoen en naar verluidt zou FC Barcelona al lonken.

Rechtsbuiten: Paul-José Mpoku – 31% (Standard)

De spannendste verkiezing ging tussen Paul-José Mpoku (31%) en Stallone Limbombe (28%). Uiteindelijk kwam de aanvoerder van Standard als winnaar uit de bus.

Aanvallers: Mbwana Samatta – 32% (KRC Genk) en Wesley Moraes – 18% (Club Brugge)

Samatta is voor het moment de Gouden Stier met 15 doelpunten in de Jupiler Pro League. Het is dan ook terecht dat de goaltjesdief van KRC Genk als eerste aanvaller is verkozen. Als tweede komt Wesley Moraes van Club Brugge. De bonkige aanvaller weegt enorm op een verdediging en laat nipt Dieumerci Mbokani (17%) van Antwerp achter zich.