'Op 12 januari duidelijkheid: transfersoap De Jong bijna ten einde'

'Op 12 januari duidelijkheid: transfersoap De Jong bijna ten einde'

08-01-2019 19:00

Er komt spoedig een eind aan de transferperikelen rond Frenkie de Jong. Dat denkt althans het Spaanse televisiestation Esport 3. Volgens het medium zijn FC Barcelona en De Jong het namelijk bijna eens en wordt zaterdag wereldkundig gemaakt dat de Ajax-middenvelder de overstap maakt naar Catalonië. 

Dat De Jong aan zijn laatste seizoen bij Ajax bezig is, is wel duidelijk. De Telegraaf meldde eind vorig jaar al dat Paris Saint-Germain wil voldoen aan de vraagprijs van Ajax van 75 miljoen euro. In de televisieshow El Club de la Mitjanit (van Esport 3) verkondigt Spaans journalist Oriol Domenech echter dat De Jong dicht bij een overgang naar FC Barcelona is. 

Volgens het Spaanse medium zijn de partijen in een 'vergevorderd stadium' van de onderhandelingen en volgt zaterdag 12 januari meer nieuws. De Catalanen zullen om en nabij de 75 miljoen euro betalen voor De Jong. Het idee om ook De Jong's teamgenoot Matthijs de Ligt binnen te halen, is volgens Esport 3 inmiddels verleden tijd. Begin deze maand meldde Marca nog dat Paris Saint-Germain zich bij Ajax had gemeld om De Jong én De Ligt binnen te halen.