Standard zet scheve situatie recht en wint oefenpot tegen Duitse eersteklasser

Standard zet scheve situatie recht en wint oefenpot tegen Duitse eersteklasser

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 18:03di 08-01-2019 om 18:03

Standard Luik heeft dinsdagnamiddag een oefenwedstrijd gewonnen tegen Mainz 05. De Rouches stonden bij het rustsignaal nog 0-2 in het krijt, maar zetten alles recht in de tweede helft en wonnen met 3-2.

De troepen van Michel Preud'homme begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Orlando Sá miste na twee minuten al een uitstekende kans. Na een kwartier waren het echter de Duitsers die op voorsprong kwamen. Voormalig Genk-spits Boëtius versloeg Ochoa. Tien minuten voor de pauze maakte Mateta er 0-2 van na een snelle tegenaanval.

Tijdens de rust werden heel wat wissels doorgevoerd, maar Standard bleef de betere ploeg in de tweede helft. Onder impuls van een sterke Carcela werd de scheve situatie helemaal rechtgezet. Halfweg de tweede periode kregen de Rouches een strafschop en Emond scoorde de aansluitingstreffer. Tien minuten voor affluitten vlamde Marin de gelijkmaker staalhard binnen.

Standard bleef druk zetten en werd daarvoor in de slotfase nog beloond. Lestienne ging tegen de grond in de zestien en de bal ging opnieuw op de stip. Emond zette zich voor de tweede keer achter de bal en schonk Standard een 3-2 overwinning.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws