Broos evalueert eerste maanden van Verheyen: Dat is toch aanpassen geweest

Broos evalueert eerste maanden van Verheyen: "Dat is toch aanpassen geweest"

08-01-2019 17:18
10

Gert Verheyen heeft zijn eerste maanden als hoofdcoach achter de rug. Zijn KV Oostende hervat eind volgende week de competitie op de twaalfde plaats. Een ideaal moment voor technisch directeur Hugo Broos om een eerste evaluatie op te maken.

"Alles is zowat uitgekomen wat ik had verwacht. Ik weet wat hij kan als coach en ik ken ook de manier waarop hij werkt. Daar zijn we heel tevreden over", vertelde Broos aan Sporza. "Maar ik weet ook dat hij voor enkele zaken kwam te staan die hij niet verwacht had. Winst of verlies, maandag staan er weer 25 spelers voor jou. Dat is voor Gert toch een beetje een aanpassing geweest."

 "Het is een ander ritme dan bij de nationale ploeg, waar die jonge jongens erg gemotiveerd zijn om te spelen. Als er dan ook iemand als Verheyen met zo'n palmares voor je staat, dan is er sowieso respect. Hier heeft hij bij sommige jongens het respect moeten afdwingen, heeft hij niet kunnen doordringen tot sommige jongens en hebben sommigen zich niet kunnen of willen aanpassen aan zijn eisen. Als jonge trainer denk je dat je het allemaal weet. Tot wanneer je daar zelf staat. Dat is een leerproces en ik denk dat hij daar nu volledig door is. De aanpassingsperiode is volledig achter de rug."

Relatie behouden
"Ik ben niet constant bij Gert gegaan na een nederlaag", vervolgde Broos. "Hij is soms wel zelf naar mij gekomen. Die relatie moet zo blijven. Ik wil geen sportief directeur zijn die oplegt wat een trainer moet doen. En wanneer we afscheid zouden moeten nemen van Gert, moet hij verantwoordelijk zijn. Niet omdat hij dingen gedaan zou hebben die ik gezegd heb om te doen."