Seck verkiest degradatiestrijd boven titelstrijd: 'Kan niet leven met dat statuut'

Seck verkiest degradatiestrijd boven titelstrijd: 'Kan niet leven met dat statuut'

08-01-2019 16:38
3

Ibrahima Seck verdedigt na de winterstop de kleuren van Zulte Waregem. De middenvelder verkiest dus de degradatiestrijd boven de titelstrijd, al bekijkt hij dat zelf niet op die manier.

"Ik kon bij Genk blijven en voor de titel spelen. Maar ik ben een 'competiteur', een vechter", vertelde Seck aan Het Laatste Nieuws. "Ik kan niet leven met een statuut van invaller. Natuurlijk begreep ik het dat Philippe Clement door de omstandigheden geen andere keus had. Door een operatie aan de knie in het tussenseizoen miste ik de voorbereiding. Ondertussen deden de andere jongens het goed tijdens de competitiestart - dan kan je als coach de ploeg niet veranderen."

"Of de switch van titel- naar degradatiestrijd niet zwaar is? Ik arriveerde vorig seizoen bij Genk toen ze twaalfde stonden. En ondertussen staan ze helemaal bovenaan. Het is niet het klassement dat telt voor mij. Bovendien ken ik Zulte Waregem na drie jaar in België. Dit is een ploeg met kwaliteit, die alleen even een moeilijke periode doormaakt. Ik ga proberen om met mijn sterktes deze groep iets extra bij te brengen", besloot Seck.