Clement neemt nieuwkomer apart op training: Drie of vier weken schorsing

Clement neemt nieuwkomer apart op training: "Drie of vier weken schorsing"

08-01-2019 13:00
1

De winterstage bij KRC Genk is een goed moment om aan de conditie te werken, maar ook om de nieuwelingen aan te passen. Voor Neto Borges lijkt het de grootste aanpassing te worden. Hij moet wennen aan het niveau, maar ook aan het Belgisch voetbal.

Eerder deze week raakte al bekend dat bij de Yoyo-test Borges als eerste moest afhaken. De Braziliaan bleef niet bij de pakken neerzitten en probeerde zich te bewijzen bij de wedstrijdvormen. Daar bleek hij iets te enthousiast te zijn. Volgens Het Nieuwsblad moest Philippe Clement de linksachter namelijk even apart nemen na een vliegende tackle.

"Dit is in België meteen rood en drie tot vier weken schorsing", klonk het uit de mond van Clement. Even schrikken voor Borges, die duidelijk nog moet wennen aan het Belgisch voetbal. "Ik wil me zo graag tonen", excuseerde Borges zich achteraf uitgebreid.

De Braziliaan toonde alleszins dat hij technisch het niveau zeker aankan. Met een knappe omhaal en een pegel in de winkelhaak bewees hij over een uitstekend paar voeten te beschikken.